Bantu Dr Haron Din pacu Majlis Syura - Ustaz Ahmad

WAN NORDIN WAN YAACOB | .

BANGI: Timbalan Mursyidul Am PAS, Ustaz Datuk Ahmad Yaakob atau lebih mesra dengan panggilan Ustaz Mad akan terus membantu ketuanya bagi memacu Majlis Syura Ulamak dengan sebaiknya pasca ketiadaan Almarhum Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Ustaz Ahmad berkata, beliau tidak menyangka akan dilantik ke posisi yang sangat tinggi itu.

"Saya merasakan saya tidak layak. Namun saya ambil tanggungjawab ini sebagai amanah parti dan saya akan membantu Dr Haron Din yang lebih banyak ilmu dan pengalaman untuk memacu Majlis Syura Ulamak," kata beliau ketika ditemui di kediaman Dr Haron Din dalam sesi wawancara ekslusif bersama Harakah, semalam.

Beliau yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, pelantikan Dr Haron Din tepat pada masanya bagi mengisi kekosongan yang ditinggalkan Almarhum Tuan Guru Nik Abdul Aziz.

Bagi beliau, Dr Haron Din memiliki kepakaran dan sangat berpengetahuan luas dalam bidang agama selain sangat dihormati semua pihak.

"Insya Allah kita akan meneruskan apa yang telah dibuat oleh Tok Guru Nik Aziz. Saya mengucapkan terima kasih kepada semua yang memberi kepercayaan kepada saya untuk bersama membantu Dr Haron Din memacu badan tertinggi PAS ini," ujarnya lagi. - HARAKAHDAILY 13/3/2015

Share on Myspace