Gangguan bekalan air Klang, Shah Alam 31 Mac

| .

 

SHAH ALAM: Gangguan bekalan air sementara akan berlaku di beberapa kawasan di wilayah Klang dan Shah Alam berikutan kerja-kerja menaik taraf sistem bekalan air.

Pengurus BesarJabatan Komunikasi Korporat & Hal Ehwal Awam Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS), Priscilla Alfred berkata, gangguan dijangka bermula pada 31 Mac jam 9 malam hingga 1 April jam 7 pagi.

“Para pengguna dinasihatkan membuat persediaan dengan menyimpan bekalan air secukupnya bagi menghadapi gangguan bekalan air sementara ini.

“Pengguna juga disaran menggunakan air secara berhemah sepanjang tempoh gangguan,” katanya dalam satu kenyataan.

Kerja yang dilakukan adalah penukaran injap kekupu 900MM di Jalan Langat berhampiran Tangki Menara Bukit Tinggi dan injap kekupu 600MM di hadapan Rumah Pam Bandar Botanik 1, Wilayah Klang dan Shah Alam.

Kawasan yang terlibat termasuk Persiaran Batu Nilam, Jalan Batu Nilam, Lorong Batu Nilam, Bukit Tinggi, Persiaran Botanik, Jalan Angsana, Jalan Akasia, Jalan Penaga, Jalan Bidara, Jalan Kiara, Jalan Rhu, Jalan Jenaris, Jalan Bungor, Jalan Cassia, Jalan Jasmin, Jalan Jejawi dan Jalan Palma.

Untuk maklumat lanjut, pengguna boleh melayari laman sesawang www.syabas.com.my atau Facebook atau Twitter SYABAS dengan menaip menaip ‘puspel’ atau ‘puspel syabas’.

Pengguna juga boleh memuat turun aplikasi sistem mySYABAS melalui Google Playstore dan Appstore untuk mendapatkan maklumat lanjut. - HARAKAHDAILY 27/3/2015

Share on Myspace