Permatang Pauh: PKR yakin isu dalaman PR selesai

MOHD SABRI SAID | .

PERMATANG PAUH: Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamed Azmin Ali percaya masalah dalaman yang melibatkan parti dalam Pakatan Rakyat dapat diselesaikan.

Beliau melahirkan keyakinan dengan kepimpinan PAS sama peringkat pusat, negeri dan kawasan untuk bersama-sama menghindari perbezaan pandangan semata-mata bagi berhadapan dengan jentera Umno dan Barisan Nasional (BN).

"Pandangan yang berbeza sesama.sendiri atau dengan parti lain dalam Pakatan Rakyat bukan perkara baru bahkan hasil perbezaan itulah yang membawa kesan positif mencapai kemenangan pada Pilihanraya Umum (PRU12) dan PRU13.

"Tapi insya Allah beberapa perkara boleh diatasi dengan baik malam ini dan selepas ini tidak timbul lagi buruk sangka sehingga menjejaskan jalinan perpaduan," katanya pada Majlis Pengumuman Calon PKR Permatang Pauh di SP Arena, Seberang Jaya, malam tadi.

Beliau yang juga Menteri Besar Selangor berkata, Pakatan Rakyat menyertai PRU atau PRK adalah untuk mencapai kemenangan.

"Kemenangan dalam erti kata sebenarnya ialah dapat menguasai politik untuk memberi kata dua kepada Putrajaya supaya lebih melakukan perubahan demi rakyat," ujarnya.

Turut berucap ialah Timbalan Presiden PAS elaku Pengarah Pilihan raya parti itu pada PRK Permatang Pauh dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng. - HARAKAHDAILY 25/4/2015

Share on Myspace