Pemuda PAS bentang laporan audit Rumah Rakyat Budiman

| .

KUALA LUMPUR: Projek Perumahan Rakyat Budiman (PRB) yang dibuka Pemuda PAS Malaysia selepas banjir besar di Kelantan Disember tanun lalu berjaya mengumpul dana sejumlah RM576,216.25 setakat akhir April lalu.

Daripada jumlah tersebut, sebanyak RM203,715.28 digunakan dengan item perbelanjaan terbesar adalah kos pembinaan berjumlah RM190,249.00 melibatkan pembinaan lapan buah Rumah Budiman.

Manakala baki akaun adalah sebanyak RM372,500.97.

Menurut Ketua Pemuda PAS Malaysia, Suhaizan Kaiat, penyata penerimaan dan perbelanjaan PRB diaudit oleh juruaudit bertauliah Muzammil Bin Hafiz.

"Atas rasa tanggungjawab Pemuda PAS terhadap duit rakyat yang diamanahkan maka kami bentangkan laporan penerimaan dan perbelanjaan PRB sehingga 30 April 2015 untuk rujukan semua.

"Laporan audit ini adalah apa yang Pemuda PAS janjikan kepada penderma semasa kita mula-mula buka akaun dahulu," katanya.

Sehingga kini lima buah rumah berjaya diserahkan kepada mangsa banjir, lima buah lagi dalam proses pembinaan secara berperingkat sementara lima buah lagi dalam proses mencari tapak yang sesuai. - HARAKAHDAILY 27/5/2015

Share on Myspace