Isyarat perwakilan kepada kepimpinan sesi 2015-2017

MUHAMMAD FAIZAL | .

KUALA SELANGOR: Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menyifatkan pemilihan kepimpinan sesi 2015-2017 pada Muktamar Tahunan PAS ke-61 merupakan isyarat daripada perwakilan.

Menurut beliau, para perwakilan mahukan PAS kembali kepada perjuangan asal mengikut dasar-dasar yang telah ditetapkan sebelum ini.

"Ini merupakan isyarat yang dihantar oleh perwakilan, mereka mahukan PAS bergerak mengikut dasar-dasar yang telah ditetapkan.

"Mereka mahu lihat barisan kepimpinan yang dilantik ini memperkuatkan dasar parti yang sedia ada," katanya ketika ditemui Harakahdaily, hari ini.

Beliau berasa hairan dengan pemilihan yang dilakukan perwakilan, namun baginya ia merupakan satu perubahan kepada PAS untuk meneruskan perjuangan.

"Saya ucapkan terima kasih kepada semua yang memilih saya. Ini merupakan satu amanah yang cukup besar untuk saya laksanakan, tanggungjawab besar yang saya pikul.

"Amanah ini merupaka satu tugas berat, dengan kerjasama semua kita harap ia dapat memberi kekuatan kepada saya," katanya lagi.

Beliau turut menggesa agar semua pihak tidak menyebarkan fitnah kerana ia mendatangkan keburukan kepada PAS. - HARAKAHDAILY 5/6/2015

Share on Myspace