Walau sekadar susun kerusi, kutip sampah - Tuan Ibrahim

HARAKAHDAILY | .

KUALA LUMPUR: Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man yang menerima amanah sebagai Timbalan Presiden PAS bagi menyifatkan saf kepimpinan sesi 2015-2017 umpama segenggam lidi yang setiap bahagan ada peranan sendiri.

Justeru, beliau menggesa saf kepimpinan dan seluruh pendukung PAS bersatu untuk mengukuhkan parti dan meninggalkan ruang-ruang fitnah dalam jamaah.

Beliau juga mengingatkan seluruh pemimpin dan ahli PAS supaya jangan mempercayai sebarang tulisan terutama di laman sosial yang tidak diketahui penulisnya.

"Jangan percaya tulisan yang sembunyikan identiti yang tidak tahu siapa dia (penulis)," ujarnya ketika menyampaikan ucapan penangguhan pada hari terakhir Muktamar Tahunan PAS ke-61 di Stadium Tertutup Kuala Selangor di sini, petang ini.

Tuan Ibrahim juga menyeru semua peringkat dalam parti supaya tidak terpisah dengan kerja-kerja jamaah walaupun sekadar menyusun kerusi atau mengutip sampah.

Dalam masa yang sama, beliau turut mengingatkan mereka agar sentiasa menjaga hubungan dengan Allah. - HARAKAHDAILY 6/6/2015

Share on Myspace