Tautan Rahmat rayu sumbang untuk Dana Ihya Ramadan

WAN NORDIN WAN YAACOB | .

KUALA LUMPUR: Tautan Rahmat sebuah pertubuhan bukan kerajaan yang banyak memfokuskan kerja kebajikan dan dakwah merayu orang ramai menyumbang kepada Dana Ihya Ramadan.

Bendaharinya, Ustaz Mohammad Ibrahim berkata,  dana itu bertujuan menjalankan aktiviti dakwah dan kebajikan sepanjang Ramadan dan menjelang Syawal.

Kata beliau sumbangan ini nanti akan diagih-agihkan kepada pihak yang memerlukan seperti golongan susah dan untuk program dakwah seperti Streets Dakwah untuk Ramadan ini.

"Selain itu sumbangan ini akan juga diagihkan kepada kerja-kerja dakwah di Sabah dan Sarawak memandangkan NGO Dakwah dan Kebajikan Tautan Rahmat ini telah bergerak sejak setahun lalu selepas ia dirasmikan Ulama tersohor, Datuk Ustaz Haron Din al-Hafiz pada tahun lalu, kata beliau kepada Harakah.

Semua sumbangan boleh dibank in ke Akaun MBB:- 562188310780 Atas nama Tautan Rahmat atau menghubungi Ustaz Mohammad Ibrahim atau nama gelaranya Ustad Mad China ditalian 013 4319717 dan Ustaz Hadi ditalian 019 2974904.

Segala sumbangan kata beliau akan terus disalurkan terus kepada pihak memerlukan dan untuk kerja kerja dakwah sepanjang Ramadan ini dan berterusan selepasnya.

NGO ini juga akan mengadakan misi bantuan kepada masyarakat Rohingya yang menjadi mangsa kezaliman kerajaan Junta Tentera Myanmar. Sebarang bantuan boleh disalurkan ke akaun yang sama. – HARAKAHDAILY 12/6/2015

Share on Myspace