Pemuda PAS bersiap hadapi cabaran politik tanah air

HARAKAHDAILY | .

KUALA LUMPUR: Jabatan Pilihan raya Dewan Pemuda PAS Malaysia (JPrPM) telah mengadakan mesyuaratnya yang pertama hari ini di Pejabat Agung PAS, di sini.

Menurut pengarahanya, Ustaz Syarhan Humaizi Halim, mesyuarat yang dihadiri oleh Timbalan JPrPM Mohd Al Ghazali dan dihadiri oleh Pengarah Jabatan Pilihan raya negeri Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Wilayah, Selangor, Pahang, Kelantan, Terengganu dan Sarawak.

Katanya, mesyuarat telah berbincang dengan melengkapkan ahli jawatankuasa JPrPM serta merancang beberapa objektif dan program terdekat yang melibatkan urusan pilihan raya.

"Mesyuarat dimulakan dengan kehadiran Ketua Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz memberikan taujihat serta harapan kepada Jabatan Pilihan raya Pemuda," ujarnya.

Justeru, kata beliau besar harapan JPrPM agar seluruh jentera Pemuda PAS Malaysia bersiap siaga untuk menghadapi segala bentuk cabaran politik tanah air serta meningkatkan sokongan pengundi muda pada perjuangan PAS itu sendiri. - HARAKAHDAILY 28/6/2015

Share on Myspace