Menjelang H60K: PAS sedia hadapi PRU14

ZULHAFEEZ AHMAD ZAHIDI | .

 

IPOH: PAS terbukti semakin diterima seluruh lapisan masyarakat yang melihat gerakan dakwah ini teguh dengan prinsip dan pegangan Islamnya.

Justeru, kekuatan PAS itu memberikan isyarat awal persediaan parti ini untuk menerajui Malaysia selepas PRU-14 nanti.

Demikian disuarakan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, Razman Zakaria hari ini mengulas Himpunan Fastaqim H60K yang bakal berlangsung 17 Oktober depan.

Tegas beliau, PAS yang membawa mesej Islam akan melaksanakan cara pentadbiran berlandaskan Al-Quran dan Sunnah.

Berteraskan hakimiyyah Ilahi itu katanya, pasti tidak akan berlaku penindasan dan pengkhianatan kepada rakyat dalam pemerintahan PAS.

Katanya, Himpunan Fastaqim 60K jelas membuktikan mercu kekuatan PAS selama ini di mana sokongan kepada PAS tidak pernah pudar.

Menurutnya beliau, PAS Perak menyokong penuh penganjuran himpunan ini dan mengharapkan ianya dapat disertai oleh semua masyarakat.

"Sama ada dalam kalangan dewasa, remaja dan sesiapa sahaja bagi memberikan sokongan padu kepada gerakan Islam ini. Tidak mustahil, konflik politik yang berlaku kini akan membuka ruang kepada PAS untuk menerajui Malaysia dalam PRU-14 kelak.

"Sepertimana matlamat penganjuran himpunan antaranya merapatkan saf dan mengeratkan ukhuwwah fillah, maka melalui program berprestij ini mampu satukan hati para pejuang untuk terus istiqamah menempuh cabaran menegakkan Islam," katanya. - HARAKAHDAILY 2/10/2015.

Share on Myspace