H60K: Ramai penyokong PAS Sabah akan ke Fastaqim

ZULFIQAR AB MIJAN | .

KOTA KINABALU: PAS Kota Kinabalu akan mengerahkan lebih ramai ahli di kawasan tersebut untuk menyertai Himpunan Fastaqim H60K di Stadium Sultan Muhammad VI di Kota Bharu 17 Oktober ini.

Timbalan Yang Dipertua PAS Kawasan Kota Kinabalu, Wan Azhaniz Wan Ahmad berkata, sekurang-kurangnya 30 ahli PAS di Kota Kinabalu sudah memberi komitmen untuk bersama menjayakan himpunan itu bagi membawa mesej bahawa masyarakat di Kota Kinabalu akan bersama dengan himpunan membicara isu rakyat ini.

Sementara itu beliau juga memaklumkan, pimpinan utama negeri Sabah telah memberi komitmen penuh menjayakan himpunan itu dengan mereka akan berkempen mengerahkan ahli, penyokong menyertai himpunan itu.

Ketika ini katanya kawasan-kawasan di Sabah termasuk Kota Kinabalu telah diminta untuk memastikan ahli dan penyokong turun menjayakan himpunan tersebut.

PAS selaku tonggak utama gerakan dakwah, siasah dan tarbiyah di negara ini adalah dilihat sebagai pihak paling layak dan diyakini menjadi peneraju kepada tonggak pentadbiran sekiranya kerajaan bertukar tampuk pemerintahan.

Sejajar dengan itu, Himpunan Fastaqim dianjurkan selepas Kongres Rakyat yang telah berjaya mencipta satu gelombang baharu rakyat dalam menyatakan tuntutan terhadap hak mereka dan isu semasa negara. - HARAKAHDAILY 2/10/2015

Share on Myspace