Ling belum jawab tuntutan Najib secara rasmi

BERNAMA | .

KUALA LUMPUR: Bekas Presiden MCA Tun Dr Ling Liong Sik masih belum menjawab secara rasmi tuntutan Datuk Seri Najib Tun Razak supaya memohon maaf dan menarik balik kenyataan fitnah terhadap perdana menteri.

Peguam Datuk Hafarizam Harun yang mewakili Najib berkata Ling masih mempunyai masa untuk berbuat demikian sehingga Isnin ini kerana tempoh yang diberi adalah selama tujuh hari.

Katanya Ling berkemungkinan telah berunding dengan peguam dan pihaknya hanya akan melakukan tindakan seterusnya selepas tempoh tersebut.

"Kita tunggu sehingga tujuh hari. Kita tunggu hitam putih (secara rasmi). Kita hantar secara rasmi, kita tunggu jawapan rasmi. Saya yakin Ling akan balas. Sehingga kini saya masih belum memperoleh apa-apa jawapan," katanya ketika ditemui di Kompleks Mahkamah Jalan Duta.

Pada 5 Okt lalu, firma guaman Messrs Hafarizam Wan & Aisha Mubarak diarahkan oleh perdana menteri supaya mengambil tindakan dan menuntut penarikan balik, permohonan maaf dan ganti rugi berhubung kenyataan yang diterbitkan menerusi artikel bertajuk 'MCA's Liong Sik Joins Call For Najib's Ouster For allegedly Putting People's Money in His Own Pocket'.

Artikel itu disiarkan Malay Mail online pada 3 Okt lepas dan masih boleh dilayari masyarakat umum menerusi jaringan sejagat.

Najib memfailkan tindakan tersebut atas kapasiti peribadi dan surat tuntutan itu diserahkan di rumah Ling di Bukit Damansara. - Bernama

Share on Myspace