Tentera Israel kembali tembak mati remaja Palestin

HARAKAHDAILY | .

Pasukan Israel kembali menembak mati seorang remaja Palestin berusia 13 tahun dalam pertembungan di selatan bandar al-Bireh pada ketika pertembungan berlanjutan antara penunjuk perasaan Palestin dengan tentera Israel di Tebing Barat, pegawai perubatan berkata.

Remaja Palestin bernama Ahmad Sharaka tersebut ditembak di leher dengan peluru tajam berhampiran bandar Ramallah Tebing Barat, semalam lapor Press TV.

Remaja Palestin lain ditembak di kaki dengan peluru tajam selama tindakan protes di daerah al-Balu Bireh selatan, sementara yang lain ditembak dengan peluru keluli bersalut getah.

Menurut laporan lain dari wilayah pendudukan Palestin pada Ahad semalam, sekurang-kurangnya 20 pelajar cedera, termasuk lapan dengan peluru tajam di Khaddoury College, yang terletak di bandar Tulkarem, Tebing Barat.

Laporan mengatakan bahawa salah satu mahasiswa yang cedera dalam keadaan kritikal.

Dalam insiden berasingan pada hari yang sama, sekurang-kurangnya 35 mahassiswa cedera dalam pertempuran dengan pasukan Israel yang berlangsung di depan Al-Quds University di Abu Dis di Timur al-Quds. (Islampos)

Share on Myspace