PAS Sabah rakam tahniah kepada Sakaran

HARAKAHDAILY | .

KUALA LUMPUR: PAS Sabah merakamkan ucapan tahniah kepada Tun Sakaran Dandai yang  telah memenangi kerusi sebagai Yang Dipertua Pertubuhan Islam Seluruh Sabah (Usia) yang baharu, semalam.

Sehubungan itu, PAS Sabah berdoa agar amanah yang besar ini akan dapat dipikul oleh beliau dengan taufik dan panduan dari Allah SWT.

"PAS Sabah berharap pelantikan ini akan memastikan kesinambungan dan kecemerlangan pentadbiran USIA sejak didaftarkan pada 10 Oktober 1969 untuk manfaat umat di Sabah khasnya dan buat masyarakat keseluruhannya," ujar Pesuruhajaya PAS negeri, Aminuddin Aling dalam satu kenyataan.

Tambahnya, PAS Sabah juga akan memberikan kerjasama berterusan kepada Yang Dipertua Usia melalui Dewan Ulamak dan lujnah-lujnah  yang ada dalam usaha dakwah yang dijalankan untuk memastikan khidmat yang terbaik kepada rakyat di negeri Sabah terus dilaksanakan.

PAS Sabah juga, katanya ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Dipertua Usia di atas komitmen untuk memartabatkan syiar Islam di negeri itu.

"Semoga Allah SWT melimpahkan kebaikan dan rahmat-Nya di atas khidmat usaha beliau selama ini," ujarnya lagi. - HARAKAHDAILY 30/11/2015

Share on Myspace