Unit Amal sertai operasi kesan 3 mangsa hilang

MOHAMMAD RASHIDI ABD RAZAK | .

BERDASARKAN maklumat kejadian mangsa hilang di bawa arus yang berlaku di Kem Sungai Besi bertarikh 30 /11/2015  membabitkan  remaja dan kanak-kanak lelaki anak anggota tentera berusia 9, 12 dan 14.

Jabatan Amal Malaysia Wilayah Persekutuan memohon seluruh anggotanya membantu gerakan mencari mangsa yang terlibat. Operasi mencari dan menyelamat itu akan dilaksanakan dengan menyusuri sepanjang laluan Sungai Kuyoh hingga ke Sungai Klang mulai pagi ini.

Jabatan Amal Wilayah Persekutuan akan memohon bantuan anggota Jabatan Amal Selangor untuk operasi sepanjang Sungai Klang sama ada memasuki Tasik  Shah Alam atau terus ke Muara Sungai Klang.

Jabatan Amal Wilayah Persekutuan juga sedang menanti arahan selanjutnya daripada Jabatan Amal Malaysia dalam usaha membantu Agensi Kerajaan  seperti PDRM, Bomba, JPAM dan sebagainya.

Untuk usaha malam tadi pula, Jabatan Amal Wilayah Persekutuan memohon seluruh anggotanya bermunajat memohon pertolongan dari Allah SWT agar dipermudahkan urusan dan diberi ketabahan kepada keluarga mangsa yang terlibat. Semoga segala usaha kita ini di berkati oleh Allah SWT.

Sebarang maklumat boleh hubungi kami di talian 01110723458. – HARAKAHDAILY 1/12/2015

Penulis ialah Pengarah Jabatan Amal DPPWP dan juga TP3 Jabatan Amal Malaysia.

Share on Myspace