Maulid Nabi: Pemain Barcelona tulis mesej damai

HARAKAHDAILY | .

PEMAIN Kelab Bola Sepak Dunia, Arda Turan merupakan pemain muslim di kelab terkenal Barcelona. Sebagai seorang muslim, Turan juga ikut merayakan Maulid Nabi Muhammad SAW tahun ini, yang jatuh pada hari Khamis (24 Dis).

Namun, Perayaan Maulid Nabi kali ini hanya terpaut satu hari dengan perayaan hari Krismas umat Kristian. Menanggapi hal tersebut, Turan menulis sebuah mesej menarik dalam akaun Twitternya.

Dalam postingnya di Twitter, bekas pemain Atletico Madrid itu berharap agar umat muslim di seluruh dunia selalu dinaungi kebahagiaan dan kedamaian."Saya berharap semua umat Islam di seluruh dunia mendapat berkat yang berlimpah. Di kesempatan ini, saya juga berharap agar semua pihak sentiasa diberikan kedamaian dan kebahagiaan," demikian tulis Turan, seperti dikutip dalam Bola.net, Rabu (23 Dis).

Turan didatangkan oleh Barcelona dari Atletico pada perpindahan musim panas lalu. Namun demikian, dia baru boleh bermain di separuh pertandingan kedua lantaran pasukan Catalan masih dikenakan sekatan perpindahan daripada FIFA. [Islampos]

Share on Myspace