SRITI: Langkah seterusnya pendidikan dari Pemuda PAS

HARAKAHDAILY | .

KUALA LUMPUR: Sekolah Rendah Integrasi Teras Islam (SRITI) adalah langkah seterusnya dalam dunia pendidikan daripada Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM).

Ketua DPPM, Nik Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz berkata, SRITI di bawah Jabatan Pembangunan Sekolah Rendah DPPM adalah kelangsungan kejayaan Pusat Asuhan Tunas Islam (Pasti) dalam pendidikan anak bangsa.

"Bermula 2016 dengan 11 buah sekolah memulakan pengajian dan beberapa lagi yang menggunakan silibus yang sama, mari berdoa kepada Allah agar SRITI terus melebar ke seluruh negara pada tahun-tahun mendatang," ujarnya menerusi laman facebook.

Menurutnya, silibus pendidikan dibina dan diperbaiki sejak beberapa tahun oleh pakar-pakar pendidikan yang sebahagian mereka adalah barisan penggubal sistem pendidikan Pasti.

"Kami yakin SRITI akan maju dengan cepat dengan izin Allah. Doakan kejayaan kami," kata Ahli Parlimen Pasir Mas itu lagi.

Ini, jelas beliau sebahagian usaha PAS dalam memajukan pendidikan Islan untuk anak bangsa tercinta.

'Maka apabila kamu telah berazam, maka bertawakkallah kepada Allah. Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang bertawakkal.' - HARAKAHDAILY 13/1/2016

Share on Myspace