Faiz Subri: Roberto Carlos Malaysia

HARAKAHDAILY | .

Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) mengkagumi keupayaan sepakan percuma Mohd Faiz Subri secara "knuckleball" yang sinonim dengan Lagenda Bolasepak Brazil, Roberto Carlos.

Sepakan Faiz malam tadi menjadi tumpuan dunia apabila skil sepakan sebegini jarang lagi dapat disaksikan selepas Roberto Carlos tidak lagi aktif dalam bola sepak kompetitif.

Diharapkan Faiz Subri dapat meneruskan kecemerlangan ini dan dapat mempertingkatkan lagi keupayaan mengambil sepakan percuma secara "knuckleball" ini.

DPPM juga mengharapkan peningkatan bagi mutu bolasepak Malaysia melalui Liga Malaysia yang baru bermula bagi tahun 2016 ini.

Juga buat penonton dan peminat bolasepak tempatan, diharapkan supaya penonton menunjukkan akhlak yang baik kerana penonton merupakan pemain ke 12 bagi setiap pasukan yang bertanding.

DPPM merakamkan rasa kekesalan di atas insiden baling objek keras oleh penonton di Stadium Ipoh semasa perlawanan di antara Selangor dan Perak malam tadi.

Kejadian seperti ini tidak seharusnya berlaku dalam Liga Malaysia kerana ia hanya memburukkan keadaan dan tidak mencerminkan semangat kesukanan di kalangan peminat bola sepak tempatan.

“Beristiqamah Sehingga Kemenangan”

KHAIRIL NIZAM KHIRUDIN
Naib Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM)
Pengarah Jabatan Kesenian Kebudayaan dan Sukan - HARAKAHDAILY 17/2/2016

Share on Myspace