Prinsip Tuan Guru Abdul Hadi dirungkai

MUHAMMAD FAIZAL | .

KUALA LUMPUR: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dilihat sebagai seorang pemimpin gerakan Islam masa kini yang mempunyai pelbagai prinsip pemikiran dan aspirasi.

Beliau bukan sahaja memimpin sebuah parti politik di negara ini tetapi turut memegang jawatan sebagai Naib Ketua Kesatuan Ulama Islam Sedunia.

Presiden PAS sanggup bekerja keras untuk membuktikan prinsip menggalas amanah membelah badai demi mewujudkan 'Perpaduan Ummah Antarabangsa' setelah mencapai kejayaan menyatukan ummah di peringkat negeri-negeri khasnya di Malaysia seluruhnya.

Harakah melalui program Bicara Harakah akan merungkai setiap persoalan yang ditimbulkan di dalam sebuah buku baru Prinsip Haji Hadi "Teguh dan tidak lari dari perjuangan".

Program yang akan diadakan di MyHarakah Bazaar pada 23 Mac 2016 jam 230 hingga 5 petang itu akan membicarakan setiap prinsip dan perjuangan mahupun keputusan yang di bawa Presiden PAS selama ini.

Antara panel yang akan hadir adalah Mohamed Jusoh merupakan penulis buku tersebut. Beliau juga merupakan mantan Ketua Pengarang Warta Darul Iman, Pengarang Utusan Zaman / Utusan Melayu.

Turut menjadi panel adalah Presiden Kelab Veteran Utusan Melayu Malaysia (KVUM) selaku Pengerusi BYG Publisher & Distributors, Datuk Raja Ahmad Niza Raja Ismail.

Manakala Moderator, Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Riduan Mohamad Nor. – HARAKAHDAILY 22/3/2016

Share on Myspace