Kaum Iban Muara Tuang sambut baik calon PAS

HARAKAHDAILY | .

KUALA LUMPUR: Kaum Iban merupakan kumpulan etnik Bumiputera terbesar di Sarawak yang merangkumi 27.6% daripada 2.5 juta penduduk negeri ini.

Ketika menziarahi perkampungan masyarakat Iban di sekitar Muara Tuang sebelum ini, Calon N.16 Muara Tuang, Zulkipli Ramzi bersama petugas PAS yang lain disambut baik oleh tuai rumah dan penduduk Iban di kampung-kampung sekitar Dun Muara Tuang, lapor laman rasmi PAS PRN Sarawak.

Meskipun mengetahui PAS adalah parti Islam, pendekatan PAS yang mengambil kira kepentingan semua kaum membolehkan kaum Iban di sini akan terus menyokong serta membantu  Parti Islam Semalaysia ini sekiranya memerlukan bantuan menuju PRN Ke-11 .

Hal ini juga sebagai suatu misi untuk menjadikan PAS sebagai "check and balance" kepada parti pemerintah Barisan Nasional yang telah melupakan janji-janji palsu mereka selain merampas tanah orang-orang Iban di Sarawak sewenang-wenangnya.

Tekad kepada perubahan, calon PAS Muara Tuang menyeru masyarakat Iban untuk melakukan perubahan undi dengan memilih PAS untuk PRN Ke-11 kali ini. – HARAKAHDAILY 20/4/2016

Share on Myspace