Mekah sedia gabung dalam 10 bandar terbaik dunia

HARAKAHDAILY | .

SETIAUSAHA Perancangan Strategik dan Pemantauan Mekah, Adel Saleh Feeda berkata, kerajaan Saudi mempunyai visi untuk menjadikan Mekah sebagai salah satu bandar terbaik daripada 10 bandar terbaik di dunia.

Dilapor Anadolu Agency, semalam visi kota Mekah menjadi salah satu bandar terbaik dunia dapat dibuktikan dengan adanya perkhidmatan bandar yang mempunyai kualiti standard hidup tinggi.

Feeda mengatakan bahawa pemerintahannya mempunyai 37 projek di Mekah, melalui pelbagai perubahan dari strategik, misi, nilai-nilai sampai tujuan.

Dalam sebuah wawancara dengan media tempatan, Feeda mulai memantau prestasi semua pegawai dan pekerja melalui kad prestasi dengan sistem cap jari. Sistem itu dijangka akan menjamin profesionalisme pegawai.

Feeda menambah, kerajaan Saudi mengambil inisiatif untuk mendokumentasikan kejayaan 50 orang pegawai yang telah berkhidmat Makkah Municipality, termasuk beberapa setiausaha.

Peranan jabatannya adalah untuk membuat rancangan strategik dalam mewujudkan tujuan kota Mekah sebagai bandar terbaik dunia.

"Kami membuat pelbagai rancangan strategik untuk pembangunan Mekah menjadi slah satu bandar terbaik dunia. Kami juga menyelaras dengan kepala jabatan lain untuk memenuhi tujuan tersebut," ujar Feeda. [Islampos]

Share on Myspace