Kemalangan ragut 2 nyawa petugas PRK Sungai Besar

HARAKAHDAILY | .

Pagi ini seluruh jentera pilihan raya dikejutkan dengan berita kemalangan jalan raya yang mengakibatkan dua petugas jentera PAS Hulu Langat iaitu Allayarham Sharif Din dan anaknya Wan yang dalam perjalanan ke surau bagi menunaikan solat Subuh.

Sesungguhnya Ramadhan kali ini banyak memberikan pengajaran buat seluruh jentera Dewan Pemuda PAS Selangor dan seluruh anak muda yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam Pilihan raya Kecil P.093 Sungai Besar.

وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ

Janganlah kamu mengira bahwa orang-orang yang gugur di jalan Allah itu mati; bahkan mereka itu hidup di sisi Tuhannya dengan mendapat rezeki. (Surah Al Imran: 169)

Allahyarham dan anaknya adalah petugas jentera pilihan raya PAS Hulu Langat yang dalam perjalanan ke surau bagi menunaikan solat Subuh.

Sumber maklumat mengatakan bahawa sebuah kereta dalam keadaan laju telah merempuh kedua-dua mangsa dan melambung lalu tidak sedarkan diri.

Dewan Pemuda PAS Selangor mengucapkan takziah buat seluruh keluarga Allahyarham dan semoga syahid yang dicari menjadi kegembiraan di alam akhirat kelak.

Ustaz Hanafi Zulkafli
Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Selangor - HARAKAHDAILY 10/6/2016

Share on Myspace