Olimpik: Muslimat PAS ucap tahniah kepada wira negara

HARAKAHDAILY | .

Sukan Olimpik Rio baru melabuhkan tirainya semalam berjaya membuktikan kepada dunia bahawa kemampuan Malaysia juga dalam melahirkan atlet yang hebat dan bertaraf dunia.

Kontinjen Malaysia telah membawa pulang lima (5) pingat iaitu empat (4) pingat perak dalam acara badminton perseorangan (L), badminton beregu (L), badminton beregu campuran dan terjun 10 meter platform berirama serta satu (1) pingat gangsa iaitu dalam acara berbasikal keirin (L).

Dewan Muslimat PAS Malaysia (DMPM) dengan penuh kesyukuran dan berbesar hati merakamkan ucapan tahniah dan syabas kepada kontinjen Malaysia di Sukan Olimpik Rio 2016 yang telah mengharumkan nama negara.

Semangat kesukanan dan cintakan negara yang ditunjukkan oleh para atlet Malaysia perlu dicontohi oleh semua rakyat Malaysia untuk terus berusaha bersungguh-sungguh.

Berusaha melakukan yang terbaik dalam semua perkara seperti yang telah dianjurkan oleh Rasulullah s.a.w untuk melakukan sesuatu perkara dengan tekun dan bersungguh-sungguh.

Dewan Muslimat PAS Malaysia yakin dan optimis dengan kemampuan dan semangat kesukanan dalam diri setiap atlet untuk berusaha mengharumkan nama negara di mata dunia pada masa akan datang.

USTAZAH NURIDAH MOHD SALLEH
Ketua Dewan Muslimat PAS Malaysia
22 Ogos 2016 - HARAKAHDAILY 22/8/2016

Share on Myspace