Hilangnya ulama dan mutiara perjuangan

HARAKAHDAILY | .

PAS Selangor menzahirkan kesedihan di atas pemergian Allahyarham Tuan Guru Datuk Dr Haron Din pagi tadi, pukul 10 pagi di Amerika Syarikat.

Pemergian beliau menandakan kehilangan seorang ulama dan mutiara perjuangan bukan sahaja kepada Parti islam Se-Malaysia tetapi seluruh umat Islam. Sumbangan beliau di dalam rantai perjuangan ini tidak dapat dihitung, disukat mahupun ditimbang.

Setiap ahli PAS pasti akan merasakan kehilangan kepimpinan beliau dalam memastikan PAS sentiasa berada di atas landasan perjuangan dan dipimpin oleh Al-Quran dan Sunnah.

Ilmu dan pemikiran beliau telah menjadi satu aset yang tidak ternilai kepada ummah. Beliau dihormati oleh seluruh rakyat tanpa mengira fahaman politik. Beliau adalah satu permata yang susah hendak dicari ganti.

Seluruh Ahli PAS Selangor mendoakan agar Allah swt mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham serta dtempatkan beliau bersama para solihin dan syuhada.

PAS Selangor tekad meneruskan perjuangan beliau dan membumikan tunjuk ajar beliau dalam menghadapi segala cabaran politik masa kini.

Bakti Untuk Semua

Datuk Iskandar A Samad
Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor
16 September 2016 - HARAKAHDAILY 16/9/2016

Share on Myspace