Info terkini Syabas mengenai air pagi ini

HARAKAHDAILY | .

PENGERUSI Jawatankuasa Tetap Infrastruktur & Kemudahan Awam, Pemodenan Pertanian Dan Industri Asas Tani, Zaidy Abdul Talib telah memaklumkan tentang status terkini pemulihan air di beberapa kawasan di Selangor.

Beliau yang juga Adun Taman Templer telah memberikan makluman terkini daripada Syabas status pemulihan mengikut kawasan.

Yang berikut status pemulihan.

Status pemulihan terkini telah mencapai 95.7% dengan kebanyakan kawasan telah kembali pulih kecuali beberapa kawasan tinggi dan yang berada dipenghujung sistem agihan  yang masih mengalami  gangguan bekalan dan tekanan rendah.

Pemulihan mengikut pecahan Wilayah adalah  seperti berikut:

1. Petaling: 91%
2. Hulu Langat: 93%
3. Kuala Langat : 99%
3. Sepang:  99.7%

Pemantauan dan penyelarasan agihan bagi meningkatkan tekanan aliran serta bantuan lori tangki air masih lagi diteruskan sehingga bekalan air pulih sepenuhnya. Pihak kami mensasarkan jangkaan pemulihan keseluruhan kawasan pada jam 1.00 pagi, Rabu 28hb September 2016 dan akan mengemaskini status pemulihan dari masa kesemasa.

Segala kesulitan amatlah dikesali dan sila muat turun aplikasi mySyabas digoogle playstore atau appstore bagi mendapatkan status terkini dan info gangguan bekalan air. Terima kasih. – HARAKAHDAILY 27/9/2016

Share on Myspace