Penyelaras Parlimen PAS perluas operasi

KHAIRUL AZLAM MOHAMAD | .

KUALA TERENGGANU: Setelah lebih tiga bulan pejabat Penyelaras Parlimen PAS Kuala Terengganu beroperasi dengan menyediakan khidmat kesihatan percuma, khidmat guaman percuma dan agihan makanan percuma kepada rakyat, kini operasinya lebih meluas.

Yang Dipertua PAS Kawasan Kuala Terengganu, Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah berkata operasi khidmat kesihatan, guaman dan makanan percuma akan diperluaskan sasarannya.

“Jika sebelum ini, kita hanya buat di kawasan pejabat penyelaras sahaja tetapi kali ini kita buat di luar, di tempat tumpuan orang ramai.

“Setelah tiga bulan pejabat Penyelaras Ahli Parlimen Kuala Terengganu dibuka, kita cuba buat aktiviti di luar kawasan pejabat untuk mendapat sasaran yang lebih meluas.

“Kita pergi ke tempat tumpuan umum. Jika di Dun Bandar ini kita buat di Pasar Kedai Payang, untuk Dun Wakaf Mempelam di Pasar Borong Gong Pauh, untuk Dun Batu Burok di Pasar Gong Tok Nasek dan untuk Dun Ladang di Pasar Bukit Besar.

“Setiap sebulan sekali kita akan buat khidmat kesihatan percuma ini. Program khidmat guaman percuma kita masih kekal di pejabat, Insya Allah,” ujarnya.

Menurutnya, mungkin sampai satu peringkat khidmat kesihatan dan makanan percuma itu akan diadakan setiap minggu pula.

Ini kerana, katanya sambutan masyarakat cukup baik kepada PAS dalam suasana Umno dan kerajaan Barisan Nasional (BN) ditolak majoriti rakyat.

“Program makanan percuma pun mungkin kita akan buat seperti program kesihatan ini mengikut tempat tumpuan orang ramai. Sampai kepada satu peringkat kita akan buat setiap minggu pula, Insya Allah.

“Sambutan masyarakat setempat cukup menggalakkan walaupun kita tidak buat hebahan awal. Di kalangan orang Melayu, Cina, orang tua, orang muda semua datang untuk mendapatkan khidmat kesihatan percuma dari PAS,” jelasnya. - HARAKAHDAILY 27/9/2016

Share on Myspace