Pelakon Abu Bakar Omar wakili anak seni ke Lasak

HARAKAHDAILY | .

KUALA LUMPUR: Kehangatan makin terasa, tinggal beberapa hari lagi berlangsung program Ledakan Suara Rakyat (Lasak) pada 13 November (Ahad) ini.

Terkini, pelakon Abu Bakar Omar pula setuju bagi mewakili suara perjuangan anak seni.

Apakah yang akan diperjuangkan beliau? Adakah nasib anak seni masih tidak terbela?

Nantikan kemunculan beliau pada program itu yang akan berlangsung di padang awam, Jalan PJS 2D/17, Taman Medan, Petaling Jaya dari jam 8 pagi hingga 1 tengah hari.

Selain beliau, tururt berucap nanti adalah wakil-wakil anak muda, pendidik, wanita, veteran tentera, pekerja, peniaga kecil, petani, nelayan, pembeli rumah dan mahasiswa.

Sehubungan itu, Pesuruhjaya PAS negeri, Datuk Iskandar Abdul Samad menggesa agar orang ramai hadir beramai-ramai ke Lasak sebagai tanda solidariti bersama rakyat marhaen yang berhadapan dengan kesempitan hidup di bawah pentadbiran Barisan Nasional.

Menurutnya, adalah penting masalah-masalah yang membelenggu rakyat itu diberi perhatian terutamanya oleh pemimpin rakyat dan pemimpin kerajaan.

Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Hashim Jasin akan memberi ucapan penutup pada himpunan tersebut. Ini merupakan ucapan sulung beliau sebagai Mursyidul Am pada program PAS Selangor. - HARAKAHDAILY 10/11/2016

Share on Myspace