SRITI Shah Alam mula beroperasi Januari 2017

HARAKAHDAILY | .

Shah Alam bakal mempunyai sekolah rendah iaitu Sekolah Rendah Integrasi Teras Islam (SRITI) tahun depan yang akan memulakan operasi di bangunan Alam Avenue 2, Seksyen 16, Padang Jawa.

Setelah ia dilancarkan pada tahun lepas oleh Ketua Pemuda PAS Malaysia, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz, ia menjadi inspirasi buat Pemuda PAS Shah Alam untuk menubuhkan SRITI.

Alhamdulilah, berkat kerja keras untuk menubuhkan SRITI telah dimulakan awal tahun dan sekarang sudah ada pendaftaran seramai 45 orang untuk 2 buah kelas.

Dalam masa yang sama kita telah menemuduga beberapa orang calon staf iaitu calon untuk pembantu tadbir, guru, dan mudir. Menarik lagi ada dalam kalangan mereka yang mempunyai master.

Pihak AJK SRITI juga telah membuka kaunter pendaftaran pada program konvokesyen pelajar Pasti 6 tahun dan telah mendapat maklum balas yang baik dari ibu bapa. Ada di antara mereka menyatakan kejayaan Pasti mendidik anak-anak mesti ada kesinambungan dan SRITI adalah pilihan yang terbaik.

Sementara itu, pihak SRITI Shah Alam masih memerlukan dana untuk renovasi dan kelengkapan kelas. Dianggarkan keperluan itu sekitar RM100,000. Sumbangan infaq dibuka atas nama SRITI SHAH ALAM RESOURCES, 8602661174, CIMB Islamik. Untuk keterangan boleh menghubungi Rizal di talian 016 212 5947 (Pengerusi SRITI Shah Alam)

Insya Allah diyakini masyarakat Shah Alam akan teruja dengan kehadiran SRITI. - HARAKAHDAILY 14/11/2016

Share on Myspace