Kesal tiada wakil Kedutaan Mesir terima memorandum

NAZIRAH NASRUN | .

KUALA LUMPUR: Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) bersama-sama dengan Pertubuhan Cakna Palestin Malaysia menyerahkan memo kepada Kedutaan Mesir berkaitan isu sekatan sempadan Gaza, hari ini.

DPPM yang diwakili oleh Pengerusi Lajnah Antarabangsa Muhammad Khalil Abdul Hadi dan Presiden Pertubuhan Cakna Palestin Malaysia, Wan Muhammad Sharafi Wan Mustaffa walau bagaimanapun tidak dapat bertemu dengan mana-mana wakil kedutaan tersebut.

"Saya ingin menyatakan kekesalan pada pihak kedutaan Mesir kerana pihak kami sudahpun menghantar surat terlebih dahulu. Ini termasuklah pemakluman melalui panggilan telefon, namun pada hari ini kami masih tidak dapat untuk berjumpa dengan mereka.

"Hatta seorang wakil kedutaan pun tidak keluar untuk menerima memorandum dan keadaan ini sangatlah mendukacitakan," ujar Muhammad Khalil kepada Harakah ketika ditemui di sini.

Menurut beliau kempen antarabangsa "Break the Siege on Gaza" dilancarkan oleh umat Islam seluruh dunia bagi menyatakan solidariti bersama-sama rakyat Gaza yang dikepung bukan sahaja dari udara dan laut, bahkan dari darat. - HARAKAHDAILY 28/11/2016

Share on Myspace