TPPA bakal ikat Malaysia kepada kuasa asing

HARAKAHDAILY | .

Isu Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) dijangka akan dimuktamadkan dan majlis menandatangi perjanjian tersebut bakal diadakan di New Zaland pada 4 Feb 2016 ini bukanlah isu yang sepatutnya dipandang remeh dan lekeh dalam kalangan kita semua.

Perjanjian ini jika dihalusi secara pandangan agama, pasti sahaja menunjukkan kejayaan musuh kita menguasai negara kita secara sistematik. Ia penuh dengan unsur 'gharar' dan penipuan.

TPPA adalah suatu perjanjian yang bakal akan mengikat negara Malaysia kepada kuasa asing Amerika menguasai negara ini dan negara yang menandatangani perjanjian ini. Inikah maksud utama mengapa Barrack Obama datang ke negara ini berkali-kali?

Saya mencadangkan agar kerajaan perlu "menyemak semula kesan baik buruknya dengan mengkaji semula kandungan perjanjian TPPA yang setebal 6,000 mukasurat tersebut yang sudah tentu sangat sukar difahami oleh rakyat di negara ini, maka panggillah semua para ulama dan umarak untuk memberi pandangan.

Saya tetap tidak akan redha perjanjian ini ditandatangi oleh pihak berkuasa sebelum rakyat difahami dan diperhalusi nanti.

WALLAHI SAYA BANTAH TPPA!!! Noktah!!

Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
TImbalan Pesuruhjaya III PAS Selangor - HARAKAHDAILY 18/1/2016

Share on Myspace