Munajat di akhir Ramadhan

HARAKAHDAILY | .

Dewan Ulamak PAS Negeri Selangor (DUPNS) menyeru semua ahli PAS agar menadah tangan berdoa kepada Allah pada malam-malam terakhir ini, antaranya dengan doa berikut:

1- Ya Allah, berilah kekuatan roh pada semua ahli gerakan Islam agar mereka akan berasa kental dan kuat dalam memperjuangkan Islam. Ya Allah, menyedari bahawa usaha mencari keredhaan Allah tidak mudah, janganlah ada sekelumit pun perasaan lemah dan kecewa menyelinap di dalam hati mereka. Hanya kepada engkau kami semua bertawakkal dan berharap Ya Allah.

2- Ya Allah, kukuhkanlah saf gerakan Islam dalam berhadapan dengan musuh-musuh Islam, satukanlah hati-hati mereka dalam mengharungi jalan dakwah yang sukar lagi mencabar ini Ya Allah.

3- Ya Allah, kurniakanlah kegerunan kepada musuh Islam dan jadikan kami melihat diri kami ini kerdil tetapi musuh melihat kami besar dan hebat.

4- Ya Allah, berilah hidayah dan petunjuk kepada golongan-golongan yang memusuhi Islam dan PAS. Ya Allah, lembutkan hati mereka untuk menyokong PAS dan bersama dalam perjuangan Islam.

5- Ya Allah, gagalkan segala tipu daya dan usaha-usaha jahat pihak yang tidak menyukai perjuangan Islam. Ya Allah, kembalikan tipu daya serta perancangan jahat mereka ke atas batang leher mereka.

Ya Allah kepada-Mu sahajalah tempat kami mengadu, bertawakkal dan menaruh harapan Ya Allah.

Ustaz Nik Bakri Nik Mat
Ketua Lajnah Tarbiyyah
Dewan Ulamak PAS Negeri Selangor - HARAKAHDAILY 29/6/2016

Share on Myspace