Berdoalah untuk saudara kalian di Myanmar

Asri Ed-Diwanie | .

BERDOALAH SEKEJAP UNTUK SAUDARA KALIAN DI MYANMAR YANG DISEMBELIH HINGGA SAAT INI

Saudara se-Islam di Arakan Myanmar diperlaku seperti haiwan, dibunuh, disembelih, dibakar, dipotong anggota badan dan pelbagai macam kezaliman.

Jika kalian punyai iman, hati dan perasaan, luangkanlah masa berdoa menadah tangan, memohon agar saudara kalian diberi pertolongan Al-Rahman.

Ya Allah, kami sangat memerlukan bantuan-Mu pada hari ini, maka berilah bantuan kepada kami, kami memohon pertolongan dengan-Mu pada hari ini maka tolonglah kami, kami memanjatkan doa kehadrat-Mu, maka mustajablah permohonan kami, dengan rahmat-Mu kami memohon bantuan.

Ya Allah, hapuskanlah puak-puak yang membunuh saudara se-Islam kami di Myanmar, hapuskanlah sekutu mereka, orang yang menolong mereka dan yang berpakat dengan mereka untuk bunuh saudara kami.

Ya Allah, tunjukkanlah keagungan kuasa-Mu ke atas mereka, bantutkan semua senjata mereka, lemahkan kekuatan mereka, hunuskanlah pedang kemurkaan-Mu dan azab pedih ke atas mereka, hancurkan kekuatan mereka dan peliharalah umat Islam daripada musuh-musuh agama.

Ya Allah, saudara-saudara kami yang syahid telah meninggalkan kami dan mendahului kami dengan amalan-amalan soleh mereka, maka tempatkanlah mereka di setinggi-tinggi illiyyin dan berilah gantian ke atas musibah yang menimpa mereka dengan sebesar-besar ganjaran di akhirat kelak dengan rahmat-Mu wahai Tuhan Yang Maha Mengasihi.

DoaSenjataMukmin
WajibDoaUntukMusliminArakan

Share on Myspace