Kembara ilmu dan penerangan di UK & Ireland

DR MOHD KHAIRUDDIN AMAN RAZALI | .

Minggu ini dijadualkan untuk saya bersama YB Dr Izani Husin, Ahli Parlimen Pengkalan Chepa berprogram dan berwacana dengan para pelajar dan rakyat Malaysia di United Kingdom dan Ireland untuk penjelasan pelbagai isu politik tanah air.

Lebih daripada 10 slot ceramah ilmu, penerangan, program wacana, diskusi dan pertemuan ramah mesra dengan individu dan komuniti berjaya disusun di London, Birmingham, Manchaster, Dublin dan Belfast, Northen Ireland.

Antaranya ialah program penjelasan RUU 355 bersama pelajar dan rakyat Malaysia di London pada 27 Disember 2016 menerusi Kelab Umno London di Malaysian Hall yang membariskan juga YB Dato' Seri Jamil Khir selaku menteri yang terlibat.

RUU 355 adalah inisiatif yang diusahakan oleh PAS menerusi Usul Persendirian Presiden PAS dengan sokongan kerajaan Persekutuan. Respons positif daripada warga yang hadir dengan pelbagai soalan dan pertanyaan menunjukkan bahawa usaha murni ini sememangnya didukung sepenuhnya oleh rakyat Malaysia di luar negara.

Antara yang turut hadir sebagai peserta ialah Prof Dato' Dr Ahmad Zubaidi Abdul Latif, Naib Canselor Universiti Sultan Zainal Abidin, salah sebuah universiti di Parlimen Kuala Nerus.

Satu forum bertajuk Malaysia Baru; Merentasi Politik Negara juga akan diadakan pada 31 Disember 2016 di Dublin mensasarkan rakyat Malaysia membariskan juga Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi, Timbalan Ketua Pemuda PAS, Mukhtar Suhaili, AJK Kerja PAS Pusat dan YB Dr Izani Husin, Ahli Parlimen Pengkalan Chepa.

Dr Mohd Khairuddin Aman Razali at-Takiri
30 Disember 2016 - HARAKAHDAILY 30/12/2016

Share on Myspace