🇦🇪 UAE vs 🇹🇭 Thailand live stream – Tonton secara percuma Kelayakan Piala Dunia 2022 / Piala Asia 2023

UAE vs Thailand – Persembahan Setakat Ini

Setelah memulakan kempen kempen kelayakan Piala Dunia 2022 / Piala Asia 2023 masing-masing, nampaknya UAE dan Thailand berada di tahap yang sama dalam pertandingan yang akan berlangsung sebentar sahaja lagi.

Kemenangan 4-0 ke atas Malaysia pada minggu lepas sedikit sebanyak membantu UAE untuk berada di hadapan dengan perbezaan gol ketika Thailand diikat seri 2-2 oleh Indonesia.

Siapakah yang akan meungguli Kumpulan G?

Dengan Vietnam hanya dua mata sahaja di depan Thailand dan akan bermain satu perlawanan lagi, Thailand akan bersungguh-sungguh untuk mengulangi kemenangan 2-1 dalam perlawanan timbal balik pada bulan Oktober 2019.

Ketika itu, penyerang veteran Teerasil Dangda, tidak beraksi kerana kecederaan, yang menjaringkan gol untuk skuad ‘War Elephants’. Ali Mabkhout menyamakan kedudukan pada babak pertama tetapi Ekanit Panya memenangkannya untuk Thailand enam minit di separuh masa kedua.

Di bawah ketua jurulatih Akira Nishino, Thailand tidak mempunyai persembahan terbaik baru-baru ini, gagal memenangi salah satu daripada tiga perlawanan mereka sejak kemenangan UAE itu. Kekalahan 2-1 terhadap negara jiran Malaysia disusuli dengan keputusan seri melawan Vietnam dan Indonesia.

Tonton siaran langsung UAE lwn Thailand

Siapakah yang akan menang? Ikuti siaran langsung kelayakan Piala Dunia FIFA 2022 / AFC 2023 (UAE VS Thailand) secara percuma:

Total
0
Shares
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

RM90 juta: Jangan Buat Malu Bakal PM Ke 8

Next Post

Malaysia vs Vietnam live streaming FREE online: Tonton Kelayakan Piala Dunia 2022 Kumpulan G